YouniQ Methoden

Wielwerk:

Binnen mijn praktijk werk ik volgens het principe van de Wielwerk-methode. Deze methode werkt volgens de natuurlijke cyclische processen, evenals in de natuur. Met deze unieke methode kan ik ieder proces inzichtelijk maken en dan ook aansluiten bij jouw innerlijke processen en begeleiden.
Je kunt het zien als een kompas. Je hebt de 4 windrichtingen, die allen met elkaar in verbinding staan. Zo is het ook binnen jouw eigen natuurlijke proces. Bij iedere windrichting horen eigen kwaliteiten en eigenschappen die je kunnen helpen of juist belemmeren. Alle windrichtingen staan met elkaar in verbinding. Deze 4 processen samen vormen een middelpunt en daar sta JIJ.

De wielwerkmethode heeft een KTNO accreditatie en is CRKBO gecrediteerd.

Hieronder volgt een korte uitleg over de 4 windrichtingen:

(Oosten) Gedachten

Elk proces begint met een gedachte. Dat kan een positieve of fijne gedachte zijn, bijvoorbeeld over jezelf, over een situatie of over een leuke dag. Dat geeft je een fijn gevoel. Negatieve gedachten kunnen je belemmeren om jezelf te zijn of kunnen ervoor zorgen dat je je niet fijn voelt.

(Zuiden) Energie

Om dingen te doen, te creëren of om jezelf te kunnen zijn heb je energie nodig. Veel energie is fijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je maar bezig blijft. Weinig energie kan een enorme belemmering zijn om de dingen te doen die je zo graag wilt doen.

(Westen) Emoties

Wat voel jij? En mag jij jouw emoties uiten? Door je emoties te (h)erkennen mag je helemaal zijn wie je bent. Het voelen en delen van emoties laat alles weer stromen. Of het nou blijheid, boosheid of verdriet is.

(Noorden) Lichaam

Het lichaam is je voertuig waarmee je hier op aarde leeft en met anderen contact maakt. Hoe je lichaam voelt, laat zien hoe het met je gaat, hoe je in het leven staat of hoe je ergens tegenover staat.

(Midden) Alles samen = jij

In het midden komen de gevolgen van alle gedachten, energie, emoties en lichamelijke gevoelens samen. Wat laat je zien aan de buitenwereld, hoe is jouw gedrag? Hoe ga je om met je omgeving, je situatie, je relatie(s), je werk? Maar vooral, wie ben jij? Wie ben jij onder al die lagen?